TRAINING

Je kunt veel expertise inhuren voor zowel de korte als de lange termijn, maar het belangrijkste is om ook binnen je eigen organisatie zoveel mogelijk kennis te borgen. Daarmee wordt de organisatie weerbaarder en kunnen onderbouwde keuzes worden gemaakt op het gebied van cybersecurity.

Diensten

Hieronder zijn een aantal van onze trainingen beschreven. Wij hebben zeer ruime ervaring met diverse onderwerpen en maken ook trainingen op maat, dus vraag het gerust aan ons als je iets specifieks zoekt wat hier niet genoemd staat.

AWARENESS

Onze awareness trainingen zijn bedoeld om organisaties te helpen met een degelijke basis aan cybersecurity kennis voor alle medewerkers. Wij geven deze trainingen live, interactief maar ook als webinar.

In deze training leggen we een aantal basisprincipes uit en laten we aan de hand van voorbeelden zien waarom het zo belangrijk is deze basisprincipes te volgen. De training kan worden afgestemd op de uitdagingen binnen jouw organisatie die je extra aandacht wilt geven.

Waarom PuraSec?

 • Wij hebben als doel om cybersecurity begrijpelijk en toegankelijk te maken
 • Ruime kennis en ervaring zodat informatie met cases kan worden onderbouwd

ISO27001 / NEN7510

Een ISO 27001/NEN 7510 training kan worden ingezet om de organisatie voor te bereiden op de implementatie of audit. Wij geven deze trainingen live, interactief maar ook als webinar. In deze training leggen wij uit hoe de normenkaders in elkaar zitten en wat de stappen zijn om tot een succesvolle implementatie en certificering te komen. Er wordt uitgebreid ingegaan op de processtappen en ook de inhoud van de normen zal worden besproken.

Daarna is er ruimte om (vooraf toegestuurde) vragen te beantwoorden die gaan over de toepassing van maatregelen binnen de specifieke organisatie. De mate waarin er op details in kan worden gegaan spreken we vooraf af, zodat we zoveel mogelijk uit de training kunnen halen voor de organisatie.

Waarom PuraSec?

 • Wij zorgen dat iedereen kan begrijpen wat de normen en maatregelen inhouden
 • We helpen het hele proces behapbaar te maken en motiveren de organisatie

Secure development

Jouw ontwikkelaars bouwen het fundament van je applicatie. Dat betekent dat het voor hen heel belangrijk is dat ze goed snappen hoe hun programmeertaal in elkaar zit op security gebied en welke beveiliging ze moeten inbouwen om de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en integriteit van informatie te beschermen. Naast de kennis die nodig is, moet het ook top of mind zijn om dit altijd toe te passen en prioriteit te geven.

Onze secure development training richt zich op het opfrissen van de kennis van ontwikkelaars in de ontwikkeltaal en/of frameworks die zij gebruiken. We gaan hierbij door een aantal casussen heen en laten zo stapsgewijs zien waar het mogelijk mis kan gaan en hoe dit te voorkomen is.

Waarom PuraSec?

 • Adviezen op basis van praktische kennis en ervaring
 • Realistische kijk op risico’s en toepassingen van maatregelen

Capture the Flag

Het leren of verbeteren van je technische skills wordt nog leuker met het spelen van capture the flag challenges. Wij bieden trainingen op basis van bestaande platformen of door ons zelf ontwikkelde challenges. Een CTF heeft over het algemeen als doel om een stuk informatie (de ‘flag’) te vinden door een of meerdere systemen te hacken.

Onze host zal het platform opzetten en de voorbereidingen treffen en geeft de deelnemers alvast wat algemene adviezen om van start te gaan. Vervolgens zal hij begeleiding geven en als dat nodig is om de moed erin te houden, kan hij een klein zetje geven waardoor de deelnemers weer een stap verder komen. Een erg leuke manier om bezig te zijn met de techniek.

Waarom PuraSec?

 • Zeer uitgebreide kennis van de mogelijkheden en techniek
 • Veel coaching ervaring om er voor iedereen een leuke sessie van te maken

Onze aanpak

 • Training toegespitst op de organisatie en deelnemers
 • Leuke, toegankelijke sessies om deelnemers te enthousiasmeren
 • Wij maken cybersecurity begrijpelijk en behapbaar